Helsingør Bymuseum potespor

Efterårsferie på Bymuseet 14. - 18. oktober

tapetet ophængt i trollesalen Kopi

På Helsingør Bymuseum har vi netop åbnet en ny udstilling af Helsingørtapetet – et 31 meter langt broderi af vores egen tids historie. I 1970’erne og 1980’erne var Palæstina og Jugoslavien to af verdens brændpunkter, der drev mennesker på flugt. Indtryk fra krigen nåede med en gruppe flygtninge kvinder Helsingør. Oplevelserne er omsat i 1 million sting, der tilsammen udgør Helsingørtapetet. Tapetet er produktet af et anderledes integrationsprojekt i Helsingør Kommune. 37 flygtninge- og indvandrerkvinder fra 12 forskellige lande har med nål og tråd berettet om deres egen historie.

Brug et par timer af efterårsferien på at være kreativ og nysgerrig i den nye udstilling. Her vil I få et anderledes syn på flygtninges historie og opleve hvordan man kan fortælle historier uden at forstå hinandens sprog.

Mandag – fredag kl. 12-15 har vi aktiviteter målrettet både børn og voksne. Aktiviteterne foregår i udstillingslokalet og henvender sig til alle, der har lyst til at geare ned og hygge sig i bløde tæpper med håndarbejde, tegning eller måske lære en lokal dans fra Balkan eller Palæstina.

Du kan prøve kræfter med at brodere eller farvelægge din egen lille del af historierne fra Helsingørtapetet. Du kan enten vælge at købe et færdigt broderisæt, eller vælge at brodere dit eget motiv. Der vil være et rigt udvalg af garn, perler og stof, som du kan være kreativ med, mens du nyder den multikulturelle stemning i Helsingørtapetet.

Mindre børn kan farvelægge udvalgte motiver fra tapetet, lære at skrive arabiske bogstaver, eller gå på jagt i udstillingen efter bestemte motiver og genstande.

Børn og unge under 18 år er gratis. Voksne 45 kr. Materialer til at brodere koster et mindre beløb.