Julefrokost anno 1920

d. 24. november - 16. december 

mh sylte pølse b web

Årets julefrokost i Spisestuen tager udgangspunkt i julen, som den var i 1920’erne. I mange år har julegrisen måtte lade livet, når maden skulle på bordet, for skinke og flæsk var vigtigt til jul. Årets menu tager udgangspunkt i dette.

Intet sted var grisen så vigtig som på landet i tiden før industrialiseringen. Svinene blev om efteråret sendt ud for at spise sig fede og slagteklare. Grisen er ikke kuldskær. Derfor har den i modsætning til mange andre dyr kunnet gå ude og blive fed af olden og det, den ellers kunne finde i jorden, helt op til jul.

Både i by og på land var november slagtemåned. Man slagtede selv sine grise, og slagtningen varede til langt ind i december. Julegrisen - den bedste og fedeste af grisene - blev slagtet til allersidst. Dermed var kødet så friskt som muligt til højtiden.

Alt på grisen blev brugt f.eks. blodet til blodpølse, indvolde til finker, børsterne til pensler og nåle, galden til lægemidler, huden til seletøj og blæren blev pustet op til en ballon børnene kunne lege med.

JULEFROKOST ANNO 1920

  • Branteviks sild - dild, allehånde, laurbær og citron
  • Spisestuens julesild - nelliker, kanel, stjerne anis
  • Medister - med rødbede og hjemmelavet sennep
  • Juleskinke - med grønkål
  • Ribbensteg - med dejlig rødkål med solbæreddike
  • Hjemmelavet leverpostej - med champignon og bacon
  • Æbleflæsk - lavet med løg og timian
  • Hjemmelavet sylte - med sennep og rødbede
  • Hjemmelavet rullepølse - med sennep og rødbede
  • Blodpølse - med kanel og æble
  • Ris á l'amande - varm eller kold kirsebærsauce
  • Rugbrød, franskbrød, smør og fedt.

Pris pr. person kr. 185,-

Julefrokosten serveres i perioden 24. november - 16. december 2018 kl. 12-16 (køkkenet lukker kl. 15.30). Bordbestilling: tlf. 4928 1907

Velkommen til hyggelige timer i Spisestuen.