Flynderupgårds heste
Flynderupgårds hovedbygning
Fiskerimuseet på Flynderupgård
Skulpturstien på Flynderupgård

Flynderupgård Museet viser landkulturen og kulturlandskabet udenfor byen, historien om bønderne og fiskernes liv og levned. Flynderupgård Museet i Espergærde ligger smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker, hvorigennem Egebækken har sit snoede løb.

Det ligner en lille herregård med sin kamtakprydede hovedbygning og den imponerende rødmalede trælade.
 Men man skal ikke tage fejl, for gården har siden begyndelsen af 1800-årene været en lystgård, ejet af byfolk.

I tilknytning til museet drives et frilandskulturcenter med historisk landbrug og et historisk spisehus.

I hovedbygningen er der permanente udstillinger, f.eks. en gammel købmandsbutik og en nordsjællandsk bondestue. I sidelængen repræsenterer en af landets fineste samlinger Øresundsfiskeriet, og en stue viser, hvordan en fiskerfamilie boede i begyndelsen af 1800-årene.

Omkring hovedbygningen ligger en meget smuk have, der er genskabt, som den så ud i 1920'erne. I tilknytning til haven er der en lille skulptursti med værker af stenhuggeren Karl Otto Johansen.