banner undervisning skibsklarerer


EN KØJESÆK, FYLDT MED HISTORIE

Høje bølger og mågeskrig, salt og tjære. Af disen dukker Kronborg op, og bag Kronborg titter Helsingør frem med de gamle handelshuse og toldhuse langs havnen. Gennem flere århundreder mødte dette syn de tusindevis af søfolk og handelsskibe, der ankom til byen. Men hvad skulle de i byen, hvad havde de med sig på skibene, og hvad var det egentlig, de mødte i Helsingør for 200 år siden?

Forløbet
Vi inviterer jeres børn med på en rejse tilbage i tiden, hvor de kan opleve rejsen og fortiden med alle sanser. Vi skal lege søfolk, sejle med varer og betale told som man gjorde dengang. Kroppen er med, fantasien kommer i gang og det bliver næsten som at være der selv.
Rejsen består af to dele. Et forløb i jeres egen institution, hvor vi tømmer køjesækken, laster skibene og sætter kursen mod Helsingør, og et forløb på museet Skibsklarerergaarden, hvor vi går i land og møder husets beboere fra 1800-tallet.

Relevans
Forløbet kan bruges som en del af det pædagogiske arbejde med Kulturelle udtryksformer og værdier fra de pædagogiske lærerplaner.

Forløbet tager 2 x 1 time. 1 time hos jer i dagtilbuddet og 1 time på Skibsklarerergaarden.

Målgruppe: 4-6 årige

Max antal børn: ca. 20

For skoler uden for Helsingør kommune koster forløbet 400 kr. + transport.