Bentværft

For Fuld Skrue! Skibsbygger for en dag.

Kreative workshops og levende musik.

23. - 25. juli kl. 10-14

Byg dit eget træskib ved høvlbænken, få savsmuld på bukserne og hold tungen lige i munden, mens sømmene slås i. Skibene skal selvfølgelig også have et navn, og måske skal der flag på eller andet sjov. Værftsmuseet og Maritimt Værksted Hal 16 sætter fokus på skibsbyggeri og lader børnene opleve lidt af værftstidens stemning.

På Den Røde Plads mellem museet og Biblioteket Kulturværftet opstilles et stort vandbassin udlånt fra Øresundsakvariet. Her søsættes skibene kl. 11, kl. 12 og kl. 13 med levende musik og lidt godt til ganen. Der kan man også afprøve, om skibet flyder godt, og om elastikmotoren virker.

Ind imellem er der åbent ovre i det maritime værksted Hal 16, hvor man sammen med en af museets frivillige kan se, hvordan mændene arbejder med at sætte rigtige skibe i stand.

Aktiviteten er primært for børn mellem 5 og 10 år ifølge med en voksen Skibene kan bygges hele dagen, og der vil være en hjælpende hånd fra frivillige. Måske kan man lade sig inspirere af de udstillede skibsmodeller, og der er også mulighed for at tegne eller bygge i Lego.

Arrangementet er gratis. Ønsker du at bygge et skib koster det 20,- kr. til materialer. Mød op i tøj, der kan tåle lidt snavs. Tilmelding ikke nødvendig.

for fuld skrue 2019 flyer