Arbejdsdag på landet for skoleklasser

Følger årets gang på gården og tilrettelægges derefter.

På landet formidles landkulturen med deltagelse i individuelle forløb knyttet an til Årets gang på gården. Her møder børn og voksne den levende historie via samarbejde omkring gamle danske husdyrracer, kulturlandskabet, de gamle håndværk og dansk madkultur. Der skabes en personlig relation til stedet og en bred historisk referenceramme med udgangspunkt i praktiske erfaringer knyttet an til livet på landet for 100 år siden. Gamle tekster, sange og digte indgår som undervisningsmæssige og stemningsskabende elementer. Forløbet vil danne grundlag for refleksioner og diskussioner og hjælpe eleverne med at sætte det moderne samfund i perspektiv.

Kartoffelferie Flynderupgård

Forud for besøget: Det forventes at rammen for forløbet introduceres i klassen. Der tales om etikette, hvordan man gebærder sig på landet med levende dyr (vi medsender introduktionsark). Eleverne deler deres tanker, forventninger og ideer omkring besøget og får mulighed for sammen at diskutere deres oplevelser med landbrug og dyr, samt eventuelt konkret forberedelse knyttet an til det aftalte forløb.

Gummistøvler og arbejdstøj medbringes.

Kontakt og nærmere aftale på 25313630 eller mail